Ελληνική έκδοση English version
Βρίσκεστε εδώ: Agrothema.gr > Γεωργία > Τρόφιμα - Ποτά Γεωργίας > Κρασί - Μπύρα > Παραγωγός > Νομός Σάμου > ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ Ηράκλειο - Ρέθυμνο - Χανιά - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Πάτρα...
agrothema.gr | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA Πορφυρίου 3 , Καρλοβάσι Σάμος , 83200
Νομός Σάμου



6987083307
Κα Βαρδίκου
www.noperawine.com
info@noperawine.com
Ενότητα: Γεωργία    
Υποκατηγορία: Κρασί - Μπύρα   Τύπος: Παραγωγός
Λίγα λόγια για εμάς:

Στην πιο φημισμένη ελληνική οινοπαραγωγός περιοχή, στην ξεχωριστή Σάμο με εδάφη αργιλοπηλώδη όπου προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή κρασιών με έντονο και σύνθετο άρωμα, καλή δομή και ισορροπία. Ξεκινούν την δική τους Ιστορία στον χώρο των Κρασιών, το ξεχωριστό Οινοποιείο Nopera Wines…..

Κάπου στα μέσα του 19ΟΥ αιώνα, χαράζουν την δική τους γραμμή στον χώρο του κρασιού όταν η οικογένεια Nopera αφήνει την Μάλτα και μεταναστεύει στο Νησί της Σάμου… Σύντομα δημιουργούν ένα υψηλής ποιότητας σαμιώτικο κρασί, γλυκό απτην ποικιλία λευκού μοσχάτου… Αμέσως ξεχωρίζει με επιτυχία καταφέρνοντας και εξαγωγές σε εταιρείες όπως η Noilly Pratt της Μασσαλίας γνωστή για το βερμούτ μοναδικής ποιότητας που παράγει….

Συνεχίζοντας την παράδοση ο κος Νικόλαος Μυτιληναίος μαζί με τον κο Κωστάκη Γιάννη,  αμπελουργό και παραγωγό, δημιουργούν πρότυπο, βιολογικό και βιοδυναμικό αμπελώνα, με σκοπό παραγωγή υψηλής ποιότητος κρασιών, ώστε να αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας, σε απόλυτη αρμονία με το μικροκλίμα και το έδαφος των αμπελώνων, τα τυπικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής.

Η εταιρεία:

Ξεκινώντας από την οικογενειακή, λοιπόν, «ρίζα» προχωρούν σε φύτευση τριών ιδιόκτητων αμπελώνων 40 στρεμμάτων, σε διαφορετικές περιοχές της Σάμου, στους οποίους υπάρχουν αμπέλια με μ.ο. ηλικίας 20 ετών…..

Η διαφορετικότητα των τριών terroir δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μια έντονη πολυπλοκότητα, τόσο μορφολογικά, όσο και γευστικά-αρωματικά. Οι βιολογικές και βιοδυναμικές τεχνικές που εφαρμόζονται επιτρέπουν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση ανάμεσα στη φύση και το αμπέλι, έτσι ώστε το φυτό γίνεται πιο ανθεκτικό σε ασθένειες δίνοντας το 100% της ταυτότητας στο προϊόν, το κρασί….

Από τότε μέχρι και σήμερα , πάντοτε προσηλωμένοι πάνω από τους ιδιόκτητους αμπελώνες τους,  αλλά και τα βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει το κρασί, φροντίζουν με προσοχή και σεβασμό μέρα με τη μέρα για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας…
Και σας προτείνουν :

NOPERA 2014 VINTAGE  375ml

Ένα γλυκό μοσχάτο κρασί εσοδείας 2014 από τρία διαφορετικά αμπελοτόπια της Σάμου. Η αρμονία και η φρεσκάδα που το χαρακτηρίζουν σε συνδυασμό με τα πλούσια αρώματα του μοσχάτου Σάμου, το οποίο αφυδατώνεται στις ειδικές λιάστρες των αμπελώνων μας, κάτω από τον ελληνικό ήλιο, συνθέτουν ένα κρασί με πλήρη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητά του. Η 19μηνη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μέτριου και ελαφρού «ψησίματος», αναδεικνύουν την έκφραση των διαφορετικών terroir που διαθέτουμε.

Χρυσαφί χρώμα, γλυκά ανθώδη αρώματα στη μύτη, πλούσιο στόμα με γεύσεις φρούτων, βανίλιας, μελιού και περγαμόντου συνθέτουν ένα φρέσκο-παλαιωμένο, εξαιρετικό, γλυκό μοσχάτο.

NOPERA EPITOME 500ml

Αυτό το κρασί αποτελεί την απόλυτη έκφραση της εξέλιξης του σαμιακού γλυκού μοσχάτου. Το blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές, είναι η επιτομή της σύνθεσης μοσχάτων με άλλο βαθμό ωρίμανσης, σε βαρέλι. Οι οινολόγοι της NOPERA επιλέγουν μεταξύ γλυκών κρασιών διαφορετικής εσοδείας και terroir, τις χρονιές που αυτό είναι εφικτό, με γνώμονα την πολυπλοκότητα και την υπέρτατη σύνθεση γλυκού μοσχάτου.

Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, το οποίο παράγεται για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα κοντά στα αρχαία, πλούσια κρασιά της σαμιακής γης. Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γευστικών στοιχείων αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τη βαθιά τεχνογνωσία της NOPERA. Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας. Στο στόμα κυριαρχεί το έντονο σώμα του συγκεκριμένου κρασιού, με αρώματα βερίκοκου, μελιού, κερασιού με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση.

NOPERA ROYA 2017

Ένα ξηρό και πολύ φρέσκο μοσχάτο, το οποίο προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι, που βρίσκεται στα 200 μέτρα υψόμετρο. Η περιοχή ονομάζεται Ρόγια και είναι αυτή που έδωσε στο κρασί το όνομά του, καθώς αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα terroir για την παραγωγή ξηρού μοσχάτου στη Σάμο.

Το κρασί οινοποιείται σε μικρού όγκου ανοξείδωτες δεξαμενές, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της διαφορετικότητας των τμημάτων του ίδιου αμπελώνα. Έχει λαμπερό ανοιχτόχρωμο κίτρινο χρώμα, με χρυσές ανταύγειες, τυπικό για την ποικιλία του μοσχάτου Σάμου. Στη μύτη διακρίνονται ανθώδη και φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και τριαντάφυλλου.
Στο στόμα ξεχωρίζει το πλούσιο σώμα και η οξύτητά του, τα οποία σε συνδυασμό με τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων, πεπονιού, ανανά και γλυκολέμονου συνθέτουν, ίσως, το καλύτερο ξηρό, σαμιακό μοσχάτο, με απίστευτη φρεσκάδα και ιδιάζοντα εξωτικό χαρακτήρα.

Roya oak 2017

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο. Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Αφοσιωμένοι σε αυτό που ο ίδιοι δεν θεωρούν δουλειά, αλλά αποστολή και χρέος στην οινική παράδοση της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής τους, την Σάμο, με το «τιμόνι» να κρατάει κος Νικόλαος Μυτιληναίος μαζί με τον κο Κωστάκη Γιάννη του ομώνυμου Κτήματος Nopera, οραματίζονται  ακόμα πιο ποιοτικά και μεγάλα κρασιά έτοιμα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.


                                                             Οίνοι….Υψηλής Ποιότητας…..

                                                                      Nopera Wines

                                                              Ξεχωριστές Οινοποικιλίες….      


Τα προϊόντα μας:
NOPERA 2014 VINTAGE - 375ml( Λιαστός Φυσικώς γλυκύς οίνος, εσοδείας 2014 ), NOPERA EPITOME 500ml( Λιαστούς Φυσικώς γλυκύς οίνος blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές), NOPERA ROYA 2017 (Ξηρό και πολύ φρέσκο μοσχάτο, το οποίο προέρχεται από αμπέλια μέσης ηλικίας 30 ετών που βρίσκονται σε ορεινές πεζούλες με υψόμετρο από 300-800), Roya oak 2017 Ξηρό Μοσχάτο, οινοποίηση και 6μηνη ωρίμανση σε βαρέλι .
Φωτογραφίες:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Πορφυρίου 3
Πόλη: Καρλοβάσι Σάμος , ΤΚ: 83200
Νομός: Νομός Σάμου


Κινητό: 6987083307
Υπεύθυνος: Κα Βαρδίκου
site: www.noperawine.com   e-mail: info@noperawine.com
Βρείτε μας στον χάρτη:
Διαφημίσεις